GÜVENLİK
Güvenlik; kısaca, bir kurumun her türlü yetki ve izni dışındaki girişimleri engellemesidir. Bilgi teknolojileri alanında güvenlik hususunda çok fazla çeşitlilik bulunmaktadır.

- Fiziki Güvenlik: Verilerinizin depolandığı odaların, veri altyapınızın sinir yapısı olan ağ cihazlarının, kişisel veya dizüstü bilgisayarlarınızın bizzat saldırgan veya bilinçsiz kullanıcılar tarafından fiziki olarak zarara uğratılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerdir. Bu bazen bir Bilgisayar kasası kilidi olabildiği gibi, bazen biyometrik sistemlerle giriş veya bir sistemin korunmasına yönelik yangın söndürme sistemleri olabilmektedir. Fiziki güvenlikte amaç, donanımların fiziki şartlar altındaki tehlikelere karşı korunmasıdır.

- Personel Güvenliği: Yalnızca bilmesi gereken prensibine göre fiziki veya sistemler içinde kişilerin yetkilendirilmesidir. Örneğin Proximity kartlar ile personelin her odaya girmesi engellenebilir, yalnızca yetkili olduğu yazıcıdan çıktı alması sağlanabilir. Bu ayrıca takibi de kolaylaştırır. Bu kartlarla bilgisayarlara girmeleri sağlanabilir. Tabi diğer bir yetklendirme de, kullanılmakta olan tüm sistemlerde yetkilendirme yapılarak, herkese ihtiyacı kadar yetki vermektir.

- Sistem Güvenliği: Bu alan çok fazla alt başlığa ayrılabilir ama genel olarak, sistemlerin güvenlik yamalarının kontrolü, sistemlerde gereksiz yetkili kullanıcı hesabı bulunmamasının sağlanması, virüs programlarının güncel tutulması, güvenlik loglarının incelenmesi ve mümkünse korelasyon oluştururak logların anlamlı hale getirilmesi gibi her sisteme özel güvenlik tedbirleri alınmasıdır.

- Ağ Güvenliği: Şu anda Kurumların itibarlarını tehlikeye sokan ve en fazla hassasiyet gösterilmesi gereken alan ağ güvenliğidir. Size özel bir sistemi, arkasında ne olduğu belli olmayan bir tavşan oyuğuna açıyorsunuz. İnternet ortamı, yapay zeka araçlarının çoklukla kullanıldığı, sisteme bağlandığınız an sizi farkeden ve açığınızı kollayan mikroplarla dolu bir ortamdır. Mikropların bulaşmayı başarması, ticari sırların dışarı çıkması ile başlayıp, tüm verilerizin ulaşılamaz hale getirilmesine kadar gidebilecek bir tehlikeyi ihtiva eder.

Bu sorunlarla baş etmenin en iyi yolu, yalnızca gereken servisleri dünya ile bağlamak ve o servislere özel güvenlik tedbirleri almaktır. Güvenlik hususunda en pahalı ürünler bu sektördedir. Bu alanda çok sert olunmalıdır. Noktadan noktaya, çok ince yetkilendirmeler yapılmalıdır. Güvenlik Duvarı (Firewall), İçerik denetleyiciler, virüs programları, akıllı algortimalarla ağ trafiğiini süzen kutular, VPN, Replikasyonlar için güvenlik ürünleri ile sistemler takip edilmelidir.

- Veri Güvenliği: Depolanan verinin, veritabanının veya benzeri yapıların korunması için belli kriptolama yazılımları tercih edilebilir. Ayrıca verinin başka bir fiziksel alanda yedeği anlık olarak tutulmalıdır.

- Yazılım Güvenliği: Yazdırmış olduğunuz özel yazılım paketlerinin uzmanları tarafından kod bazında kontrolüdür.

Ana maddelerinin şimdilik bu şekilde sıralayacağımız güvenlik başlığı, kullanılan ürün, altyapı ve sisteme göre değişiklikler gösterebilir.

KETEN Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık olarak bizler, yetkin personellerimiz ile güvenilir bir aile dostu olmaya hazırız.
İletişim
Merkez Şube
ADRES: Malazgirt Mah. Miktar Sokak Aydın Apt. No:11 İç Kapı No:2 Sincan / ANKARA
TELEFON: +90 (312) 557 2 333
MOBİL: +90 (545) 390 11 60
Copyright © 2019 KETEN Ltd.